Kuvassa vasemmalla Glorian tuleva päätoimittaja Kristiina Raitala ja oikealla Venla Ruoppila, joka päätoimittaa jatkossa sekä Glorian Kotia että Matkaa.

Sanoma Lifestylen lifestyletoimituksen rakennetta muutetaan: Gloria sekä Glorian Koti ja Matka saavat uudet päätoimittajat edellisen päätoimittajan siirtyessä uusiin tehtäviin.

Glorian päätoimittajaksi on nimitetty Kristiina Raitala. Glorian Kodin ja Matkan päätoimittajaksi on nimitetty Venla Ruoppila. He aloittavat uusissa tehtävissään 1.8.

Molemmat työskentelevät tällä hetkellä lifestyletoimituksen vastaavina tuottajina. Työssään he ovat vastanneet brändien kehittämisestä sekä työskennelleet toimituksessa hyvin itsenäisesti.

Raitala ja Ruoppila raportoivat jatkossa Sanoma Lifestylen brändeistä vastaavalle johtajalle Anne Nokelaiselle.

”Kristiina ja Venla ovat parhaat mahdolliset valinnat näihin tehtäviin. On hienoa, että saimme päätoimittajuudesta luopuvalle Saila-Mari Kohtalalle seuraajat omasta toimituksesta. Kristiinalla ja Venlalla on vahva ammattitaito ja osaaminen, ja heillä on paljon hyvää näkemystä lehtien kehittämisestä. Kaiken lisäksi he ovat hauskoja tyyppejä!” Nokelainen sanoo.

Kristiina Raitala on pitkän linjan glorialainen. Hän aloitti lehdessä vuonna 1991.

”Tunnen Glorian lukijat erittäin hyvin. Olen pitkään tehnyt heidän kanssaan työtä ja olen samoista asioista kiinnostunut kuin hekin. Gloria tulee pysymään Suomen johtavana muoti- ja lifestylelehtenä, ja sitä kehitetään moderniin suuntaan”, Raitala sanoo.

Venla Ruoppila on tehnyt jo usean vuoden ajan työtä Glorian Kodissa. Ruoppila on intohimoisen kiinnostunut kotimaisesta ja kansainvälisestä designista sekä matkustamisesta.

”Unelmatyötäni on tehdä työtä Suomen upeimpien ja inspiroivimpien kotien kanssa. Haluan pitää jatkossakin huolta siitä, että meiltä löytyvät Suomen ihanimmat kodit. On innostavaa päästä jatkamaan työtä nyt päätoimittajan roolissa”, Ruoppila sanoo.

Ruoppilan vastuulla on jatkossa myös Matka.

”Rakastan löytää uusia paikkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Matkailukokemusta onkin kertynyt jo ainakin 35 eri maasta. On hyvin kiinnostavaa seurata, miten matkailu muuttuu ja miten voimme tässä maailman ajassa yhä tarjota ihmisille inspiraatiota ja matkailuelämyksiä”, Ruoppila sanoo.

Lifestyletoimitus on tähän asti toiminut yhden päätoimittajan mallilla. Anne Nokelainen korostaa, että vaikka toimitukseen tulee nyt kaksi päätoimittajaa, tulee vahva ja hyvä yhteistyö jatkumaan brändien välillä.

”Hyödynnämme jatkossakin tekijöidemme parasta osaamista brändistä riippumatta. Samaan pyrimme jatkuvasti koko yksikönkin tasolla”, Nokelainen sanoo.

Sanoma Lifestyle on SMF:n aikakausbrändeistä vastaava yksikkö, joka keskittyy erityisesti printtiliiketoimintaan. 

Sanoma Lifestyle julkaisee Glorian, Glorian Kodin ja Matkan lisäksi ET:tä, Kodin Kuvalehteä, Aku Ankkaa, Hyvää terveyttä, Suurta Käsityötä, ET-Terveyttä, Aku Ankan taskukirjoja, Aku Ankka Klassikkoa, Aku Ankka Junioria ja Prinsessaa.