Viime elokuussa lanseerattu HS Lasten uutiset -sanomalehti on ylittänyt 20 000 tilaajan rajan. ”Lasten printtituotteelle on ollut selvästi tarvetta ja olemme tarjonneet ruutuajan rinnalle mielekästä tekemistä”, kehityspäällikkö Vesa Lindqvist sanoo.

Helsingin Sanomien Lasten uutiset -sanomalehti on ylittänyt 20 000 tilaajan rajan. Tilaajamäärän kasvu on ollut nopeaa, sillä ensimmäinen lehti ilmestyi vasta puoli vuotta sitten, 19. elokuuta.

”Painetuille, lapsille suunnatuille uutisille on selvästi tarve. Digitaalisessa maailmassa sanomalehti on tuote, jonka eksklusiivisuus kiinnostaa. Vanhempien näkökulmasta plussaa on tietysti se, että kun lapsi lukee Lasten uutisia, lukee hän ehkä muutakin”, Sanoma Media Finlandin Uutis- ja featuremedian liiketoiminnan kehityspäällikkö Vesa Lindqvist sanoo.

HS Lasten uutiset -sanomalehdestä on tullut valtakunnallinen tuote, sillä lehteä tilataan jo 92 prosentissa Suomen kunnista. Eteläisin tilaaja löytyy Hangosta ja pohjoisin Utsjoelta.

HS Lasten uutiset -sanomalehden myymistä on helpottanut sen tunnettuus. Lasten uutisia on tehty Helsingin Sanomissa vuodesta 2016 ja brändi on tuttu kaikissa kouluissa.

”Olemme huolehtineet lasten varhaissivistyksestä viisi vuotta. Meillä on siis jo yksi sukupolvia lapsia, jotka ovat kasvaneet Lasten uutisten parissa ja kuluttaneet sitä koulussa. Hesarinkin tulevaisuuden kannalta on kiinnostavaa, että meillä on yläkouluikäisiä nuoria, joille journalismi on tullut tutuksi lapsesta asti”, HS Lasten uutisten esihenkilö, Lasten uutisia alusta asti luotsannut Fanny Fröman sanoo.

Lasten uutisten tavoitteena on kertoa lapsille, että he voivat vaikuttaa asioihin, ja että lapset ovat aikuisten tavoin toimijoita lehdessä ja uutislähetyksessä. HS Lasten uutisissa aloitti helmikuussa lasten oma mielipidepalsta ja ensi viikolla luvassa on lasten oma puoluejohtajapaneeli.

”Lasten uutiset eivät ole Hesari lasten kielellä, vaan pidämme lapset keskiössä ja teemme Suomen parasta journalismia lapsille. Olen huomannut, että lapsilla saattaa olla vaikeuksia erottaa uutisia muista mediasisällöistä, joten pyrimme Lasten uutisissa opettamaan heille juuri uutisiin liittyviä mediataitoja”, Fröman sanoo.

HS:n Lasten uutiset on tehnyt työtä lasten tiedonsaannin puolesta jo vuodesta 2016. Lokakuussa 2020 Fanny Fröman sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon Lasten uutisten tekemisestä. Vuonna 2018 Suomen Unicef palkitsi Lasten uutiset Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksella.

HS Lasten uutiset on Helsingin Sanomien keskiviikkoisin postilaatikkoon kannettava sanomalehti. Ensimmäinen lehti ilmestyi 19. elokuuta. Lehden lisäksi Lasten uutiset julkaisee joka perjantai uutislähetyksen, joka on aina vapaasti kaikkien katsottavissa, täysin maksutta. Näin kaikilla suomea ymmärtävillä lapsilla on mahdollisuus saada tietoa tärkeistä uutisista.

HS Lasten uutiset -sanomalehti

Lasten uutiset HS.fi:ssä

Lisätiedot: viestintäpäällikkö Jenni Rinkinen, Sanoma Media Finland, p. 040 511 3109, jenni.rinkinen@sanoma.com

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.