Aku Ankka on järjestänyt Ankkatietäjä-nimisen tietokilpailun noin 10 vuoden välein lehden täyttäessä tasakymppejä. Kuluvan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kilpailu on kinkkisempi kuin koskaan. Esikarsinta keräsi noin 10 000 kiinnostunutta kilpailulomakkeen äärelle.

Aku Ankka -lehden Ankkatietäjä 2021 -kilpailu huipentuu lauantaina 13. marraskuuta järjestettävään finaaliin, jossa kuusi etevää ankkatietäjää mittelee Ankkatiedon suurmestari -arvonimestä sekä 5 000 euron pääpalkinnosta.

Finaalitapahtuma järjestetään Sanomatalon Mediatorilla ankkamaisena ajankohtana kello 13.13 alkaen. Finaalissa on mukana viisi kahdesta esikarsintakierroksesta ja henkilökohtaisesta haastattelutentistä selvinnyttä kilpailijaa sekä yksi Helsingin kirjamessujen Ankkatietäjä-visan voittanut osallistuja. Finaalin isäntä ja juontaja on Aku Ankka -lehden päätoimittaja Aki Hyyppä.

Kilpailussa kisaajilta kysytään kinkkisiä kysymyksiä Aku Ankka -lehdestä. Vuorotellen kilpailijoita putoaa pois, kunnes jäljellä on enää voittaja: Ankkatiedon mestari. Tiedossa on siis kosolti ankkamaisia knoppeja, 70 vuotta täyttävän lehden juhlahumua sekä suomalaisen ankkapiirtäjän Kari Korhosen haastattelu.

Ankkatietäjä 2021 -kilpailun finaalia voi saapua seuraamaan paikan päälle Sanomatalon mediatorille. Voimassa on 80 hengen yleisömäärärajoitus sekä maskinkäyttösuositus. Kannattaa siis saapua ajoissa paikalle!

Finaalia voi seurata myös noin kello 13 alkavasta suorasta ISTV-lähetyksestä Ilta-Sanomien sivuilta. Lähetys näkyy ensin vain suorana, mutta tallenne siitä ilmestyy katsottavaksi myöhemmin.

Aku Ankka on järjestänyt Ankkatietäjä-nimisen tietokilpailun noin 10 vuoden välein lehden täyttäessä tasakymppejä. Kuluvan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kilpailu on kinkkisempi kuin koskaan. Esikarsinta keräsi noin 10 000 kiinnostunutta kilpailulomakkeen äärelle, ja jatkoon karsiintuneiden ankkatieto oli huippuluokkaa, minkä vuoksi finaalista on odotettavissa äärimmäisen kovatasoinen.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta ihka ensimmäisen Akkarin ilmestymisestä. Kaikkien aikojen ensimmäinen Aku Ankka ilmestyi 5. päivä joulukuuta 1951. Aluksi lehti ilmestyi kerran kuukaudessa, sitten kaksi kertaa kuukaudessa ja nykyään viikoittain.

Aku Ankkaa lukee yli puoli miljoonaa suomalaista. Yhteensä Aku Ankan lukijamäärä on 562 000, johon lasketaan yhdistämällä 3–16-vuotiaiden lukemista ja mediankäyttöä mittaavan Yippee-tutkimuksen (N:1041) ja Kansallisen Mediatutkimuksen KMT:n luvut.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä, p. 040 739 4978​

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.