Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Sami Sillanpää matkusti Kongojoen yläjuoksulta lähes 2 000 kilometrin päähän pääkaupunki Kinshasaan. Uutuuskirjassaan Keskellä virtaa Kongo hän kertoo tämän tarunhohtoisen Kongojoen nykyelämästä ja historiasta.

Miljoonille ihmisille Kongojoki on elämänlähde ja ainoa kulkuyhteys ulkomaailmaan. Kongo on läpi historiansa ollut sekä keskellä Afrikkaa että keskellä maailmaa – mutta harvoin kongolaisten itsensä hyödyksi.

Eurooppalaiset valloittajat sortivat ja orjuuttivat kongolaisia. Joelta on ryöstetty ihmisiä, kumia ja mineraaleja muun maailman käyttöön. Kongojoella työskenteli yli sata vuota sitten myös monia suomalaisia. He toimivat konemestareina jokilaivoilla Belgian sortohallinnon palveluksessa.
 
Sami Sillanpää matkusti kongolaisen ystävänsä Victorin kanssa jokiproomulla ja puukanootilla Kongojoen yläjuoksulta alas lähes 2 000 kilometrin päähän pääkaupunki Kinshasaan. Kirja kertoo nykyelämästä ja historiasta Kongojoella. Äänen saavat viimein joen varrella elävät kongolaiset, jotka kertovat elämästään, unelmistaan ja heille rakkaasta joesta.
 
Sami Sillanpää on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja, joka on toiminut aiemmin muun muassa ulkomaantoimittajana, ulkomaantoimituksen esihenkilönä sekä kirjeenvaihtajana Kiinassa ja Afrikassa. Hänen edellinen tietokirjansa Kiinalainen rakkaustarina sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

 

Sami Sillanpää: Keskellä virtaa Kongo

ISBN 978-952-365-054-1

Sidottu

KL 48.26

168 sivua + kuvaliite

svh. 32 €

Lisätietoja:

Sami Sillanpää, sami.sillanpaa@hs.fi tai p. 050 563 1193

HS-kirjoista vastaava liitepäällikkö Lauri Malkavaara, lauri.malkavaara@hs.fi tai p. 040 510 6203

Arvostelukappaleet:

Kirsi Mattila, Helsingin Sanomat, kirsi.mattila@hs.fi

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.