Sanoma Media Finland järjestää maaliskuun puolessavälissä Hackathonin, avoimen virtuaalisen innovaatiotapahtuman, yhteistyössä Ultrahackin kanssa. Kehitystyön tavoitteena on tehdä markkinoinnista Sanoman asiakkaille entistä vaikuttavampaa ja tehokkaampaa.

Sanoma Media Finland järjestää maaliskuun puolessavälissä Hackathonin, avoimen virtuaalisen innovaatiotapahtuman, yhteistyössä Ultrahackin kanssa. Startup-yrityksille, asiantuntijaorganisaatioiden tiimeille ja opiskelijavetoisille tiimeille suunnattu haastekutsu on julkaistu Ultrahackin sivuilla 27.1.2021.

Sanoma data challenge – unleash the customer insight -haasteen tarkoituksena on löytää Sanoman ulkopuolelta innovatiivisia yhteistyökumppaneita ja etsiä uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää Sanoman dataa. Kehitystyön tavoitteena on tehdä markkinoinnista Sanoman asiakkaille entistä vaikuttavampaa ja tehokkaampaa. Asiasta innostuneet data-alan toimijat kutsutaan 9.2.2021 pidettävään webinaariin, jossa kutsussa mainittua haastetta avataan tarkemmin.

”Pystymme tekemään datalla paljon itse, mutta uskomme, että avaamalla datan mahdollisuuksia Hackathonissa, saamme uusia, originaaleja näkökulmia datamme hyödyntämiseen. On todella mielenkiintoista nähdä, mitä mahdollisuuksia kehittäjät näkevät miljardien datapisteidemme hyödyntämisessä ja yhdistelemisessä entistä monipuolisemmin markkinoijien tarpeisiin. Tavoitteemme on, että hankkeen uudet näkökulmat luovat meille uusia kehityssuuntia ja liiketoimintamahdollisuuksia. Toivon mukaan löydämme uuden kumppanin tai uuden kulman nykyisten kumppaniemme kanssa kulkea näitä mahdollisuuksia kohti”, Sanoman B2B:n kaupallinen johtaja Tuomas Airisto sanoo.

”Datavetoisesta markkinoinnista puhutaan paljon, mutta vielä toistaiseksi dataa hyödynnetään todella vähän pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, joille markkinointi ei ole ydinosaamista, ja joilla ei ole budjetteja datan tai tutkimusten hyödyntämiseen. Tällä Hackathonilla avataan ajattelua siihen, kuinka Sanoman valtava datapankki voisi hyödyttää myös näitä toimijoita skaalautuvasti”, Sanoma Markkinointi Roudan kehitysjohtaja Matti Mustonen summaa.

Ultrahack on ympäri maailmaa tunnettu innovaatio-ohjelmien ja haastekilpailujen järjestäjä, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä ja julkisia toimijoita innovoimaan ja kehittämään uutta digitaalista liiketoimintaa. Sanoman ohella Hackathon-toimintamallia ovat käyttäneet mm. YK, NASA, Lufthansa, OP, Orion, Nokia, Ericsson, Telia, IBM ja Microsoft.

”Olemme todella iloisia, että yhteistyömme Sanoman kanssa jatkuu ja odotamme mielenkiinnolla millaisia uusia ratkaisuja ja yhteistyökumppanuuksia saamme rakennettua tämän ohjelman avulla”, kertoo Ultrahackin toimitusjohtaja Miikka Nevasalo.

https://ultrahack.org/sanoma-data-challenge

Lisätietoja:

Matti Mustonen, kehitysjohtaja, Sanoma Markkinointi Routa, matti.mustonen@sanoma.com, p. 050 344 8231.

Tuomas Airisto, kaupallinen johtaja, Sanoma B2B , tuomas.airisto@sanoma.com, p. 040 566 1331.