Lukemisen juhlaa – Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta -näyttelyn avajaisia juhlistetaan Facebookissa ja Instagramissa 22.4. klo 16. Päivälehden museon näyttelyyn voi varata tunnin mittaisen vierailuajan ennakkoon.

Aku Ankka on tänä vuonna ilmestynyt Suomessa jo 70 vuotta ja synttäreiden kunniaksi Päivälehden museossa Helsingissä avautuu Lukemisen juhlaa! Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta -näyttely. Näyttelyn avajaisia juhlitaan tänään 22. huhtikuuta kahdessa somekanavassa klo 16 alkaen:

Aku Ankan Facebook-sivun livestriimi

Instagram Live @akuankka-tilillä

”Livelähetyksessä meidän somekääkättäjät Roosa MustonenMiska Kytö ja Tuuli Oikarinen esittelevät näyttelyn, siinä otetaan suora yhteys näyttelyn piirtäjään Kari Korhoseen ja Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä vastailee katsojien ankka-aiheisiin kysymyksiin. Livet eivät jää tallenteiksi, mutta avajaisista tehdään Youtube-video, jossa esitellään näyttely lyhyesti”, Sanoma Lifestylen tuottaja Samu Gråsten kertoo.

Avajaisissa järjestetään myös kilpailu, jossa voi voittaa ankkamaista luettavaa.

Näyttely perustuu Kari Korhosen käsikirjoittamaan ja kuvittamaan nelisivuiseen Aku Ankka -tarinaan. Näyttelyvieraat voivat auttaa Pikku apulaista lahjan etsinnässä ja vierailla samalla tarinan tapahtumapaikoissa: Pelle Pelottoman pajassa, Karhukoplan majassa sekä Roope Ankan toimistossa. Etsinnän lomassa voi ratkaista pieniä tehtäviä, tutustua lehteä koskeviin faktoihin tai vain leikkiä sarjakuvamaailmassa.

Näyttelyssä saa olla kerrallaan enintään kymmenen vierasta, joten näyttelyyn mielivien kannattaa tehdä ennakkovaraus. Aikoja on tällä hetkellä varattavissa 9.5. asti, ja niitä avataan lisää noin viikoittain. Tarkemmat ohjeet ja linkki varauskalenteriin ovat Päivälehden museon sivuilla.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja näyttely on avoinna Päivälehden museossa 24. lokakuuta saakka.

Ensimmäinen Aku Ankka -lehti ilmestyi Suomessa joulukuussa 1951. Suomessa yksi Aku Ankan valteista on vivahteikas ja älykäs kieli. Lehti vilisee nimiväännöksiä, kielellä leikittelyä sekä viittauksia arkipäivän ajankohtaisiin ilmiöihin. 

”Aku Ankka tuo iloa ja kannustaa lukemaan, kehittämään itseään, avartamaan näkemyksiään ja parantamaan maailmaa. Joku pääsee pakenemaan arkea Aku-annokseensa. Ja samalla sarjakuva on myös porras monipuolisempaan lukemiseen”, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä sanoo.