Oikotie Työpaikkojen REC30-videohakupalvelu on uudenlainen, helposti käyttöönotettava tapa nopeaan videoesittelyyn.

Videon käyttö rekrytoinnissa kasvaa nopeasti. Ääni ja kuva vakuuttavat kirjoitettua tekstiä paremmin ja hakija pystyy videon avulla tuomaan persoonansa esiin uudella tavalla. 30 sekuntia kestävällä videolla hakija vastaa yhteen kysymykseen, esimerkiksi siihen, miksi hän olisi sopiva hakija kyseiseen tehtävään.  

”Tutkimusten mukaan rekrytoija perehtyy kuhunkin hakemukseen vain 30 sekunnin ajan. 30 sekunnin video ohjaa hakijaa tiivistämään sanottavansa ja keskittymään oleelliseen. Tiiviin videon avulla rekrytoija voi tutustua mahdollisimman moneen hakijaan jo rekrytointiprosessin alkuvaiheessa”, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajamaa kertoo. 

Oikotie Työpaikkojen kävijöistä puolet tulee mobiililaitteista, joten toteutus on tehty erityisesti mobiilikäyttöä ajatellen. REC30 on käytettävissä iOS- ja Android-sovellusten kautta sekä tietokoneella.

Video ei korvaa haastattelua, mutta tarjoaa hakijalle mahdollisuuden tuoda esiin persoonaansa ja työnantajalle ensivaikutelman hakijasta.

”Palvelu on todella helppokäyttöinen ja yksinkertainen niin rekrytoijalle kuin hakijallekin. Suosittelen palvelua muille rekrytoinnin ammattilaisille”, kommentoi REC30-palvelun pilotointiin osallistunut N-Cleanin henkilöstöjohtaja Liisa Lahtinen.

Linkin videohakuun voi laittaa jo työpaikkailmoitukseen tai lähettää sen jälkikäteen kiinnostaville hakijoille.

Lisätiedot:

Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977, hanna.johde@sanoma.com

Sanoma Digital tarjoaa kuluttajille ja yrityksille Suomen johtavat markkinapaikat asumisen, rekrytoinnin ja yleisluokitellun palveluissa. Tuoteportfolioomme kuuluu muun muassa Oikotie.fi, Huuto.net, Hintaseuranta.fi, Autotie.fi ja Rakentaja.fi -palvelut.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.