Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjaa on kuunnellut Nelonen Median äänisisältöpalvelu Suplassa alle kahdessa viikossa 34 000 ihmistä. Vuorinen lahjoitti maksuttoman äänikirjan Suplan kuulijoille juhlistaakseen 50-vuotispäiväänsä maaliskuun lopussa.

”Saatuani lukuja äänikirjan kuuntelumääristä Suplassa olin lentää paljon kokeneelle pyrstölleni. Juoppohullun päiväkirjaa oli ladattu ja etenkin kuunneltu jo viikossa sellainen määrä, jolla se hyppäsi käytännössä Suomen kaikkien aikojen kuunnelluimmaksi äänikirjaksi. Kun perimmäinen tarkoituksemme oli tällä kampanjalla saada ihmiset innostumaan kirjallisuudesta, niin ei kai tässä voi kuin todeta sydämen pohjasta: kiitos”, Juha Vuorinen sanoo.

Vuorisen menestysteos julkaistiin vuonna 1998, ja se on kautta aikain toiseksi myydyin pokkari Suomessa – kirjaa on myyty yli 200 000 kappaletta. Juoppohullun päiväkirjasta on julkaistu viisi osaa, joista nyt äänikirjanakin kuultava ensimmäinen osa on käännetty ruotsiksi, viroksi, norjaksi, saksaksi ja englanniksi. Samanniminen elokuva sai ensi-illan vuonna 2012.

”Suplassa on paljon äänisisältöjä, jotka eivät istu radioon – näiden joukkoon kuuluvat myös äänikirjat. Tavoitteemme on olla Suomen monipuolisin äänisisältöpalvelu ja markkinajohtaja”, Nelonen Median radioiden sisältöjohtaja Johannes Saukko sanoo.

Nelonen Median teettämän tuoreen audionkulutustutkimuksen mukaan yli neljännes kuluttajista aikoo lisätä äänikirjojen kuuntelemista. Äänisisältöjen kulutus on kokonaisuutenakin vahvassa kasvussa ja sisältöjen käyttötavat monipuolistuvat. Radiokuuntelun rinnalle nousee uusia palveluita, jotka lisäävät kokonaiskuuntelua.*

Puolitoista vuotta sitten lanseerattu Nelonen Median äänisisältöpalvelu Supla on ollut menestys. Suplan sovellus on ladattu yli 240 000 laitteeseen, ja palvelulla on ollut kuukausittain noin 140 000 eri käyttäjää.

Supla mahdollistaa omien suosikkiohjelmien kuuntelemisen silloin, kun itse haluaa. Palvelussa voi kuunnella Radio Suomipopin, Radio Rockin, Radio Aallon, Loopin, Helmiradion, Metro Helsingin ja Groove FM:n livelähetyksiä sekä Suomen suosituimpien radio-ohjelmien parhaita paloja. Erittäin suosittuja ovat olleet Supla-alkuperäissarjat, eli vain Suplaa varten tuotettu sisältö. Tarjolla on myös Sanoman eri kanavissa ja brändeissä julkaistuja sisältöjä.

Sekä iOS- että Android-alustoille julkaistun palvelun voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Playsta. Palvelun nettiversio löytyy osoitteesta Supla.fi.

*Tutkimuksen toteutti Nelonen Median toimeksiannosta Kantar TNS Oy, ja siihen vastasi helmi–maaliskuussa 1026 15–69-vuotiasta suomalaista.