Tiedotusvälineille 25.5.2016

Trafi on valinnut Autovertaamo-palvelun toimittajaksi autoalan it-palvelutalo Netwheels Oy:n. Yhteistyön tavoitteena on saada tieto uusien ja käytettyjen henkilöautojen energialuokasta kaikkien alan verkkopalveluiden käytettäväksi. Tavoitteena on myös jatkaa Trafin uusien automallien Autovertaamo-palvelun kehittämistä.

Autojen energiamerkki on helppo tapa vertailla uusien ja käytettyjen automallien päästöarvoja, mutta tieto ei ole ollut helposti saatavilla autonostajien käyttämissä verkkopalveluissa. Trafin ja Netwheels Oy:n yhteistyön myötä autoliikkeet, portaalit ja maahantuojat pääsevät rikastamaan asiakkailleen tarjoamaansa tietoa myynnissä olevista autoista energiamerkin tiedoilla, jotka kertovat automallin polttoaineen kulutuksesta sekä ympäristölle aiheutuvasta kuormituksen määrästä.

"Autojen energiamerkki tarjoaa helpon tavan vertailla uusien ja käytettyjen automallien päästöarvoja. Auton päästöarvot kiinnostavat autonostajia enenevissä määrin, mutta tähän mennessä tieto ei ole ollut saatavissa siellä, missä kuluttajat pääsääntöisesti autoja vertailevat", kertoo Netwheels Oy:n toimitusjohtaja Ville Hurnonen.

Trafin ja Netwheels Oy:n yhteistyö mahdollistaa myös Trafin uusien henkilöautojen Autovertaamo-palvelun jatkokehittämisen. Palvelusta löytyvät kaikkien Suomessa myytävien henkilöautomallien hintatiedot, sekä teknisten ja päästöarvojen vertailupalvelu. Autovertaamo-palvelulla on vertailtu henkilöautojen päästöarvoja jo yli 600 000 kertaa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

"Yritykset ja yksityiset myyvät yhä enemmän autoja netissä. Haluamme jatkossa tarjota myös yksityisten väliseen netissä tehtävään käytettyjen autojen kauppaan tietoa autojen päästöistä ja polttoaineen kulutuksesta ostopäätöksiä helpottamaan", osastopäällikkö Toni Pallaspuro Trafista kertoo.

Trafin tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoisuutta autojen päästöistä tarjoamalla puolueetonta, ajantasaista ja kattavaa tietoa kuluttajien päätöksenteon tueksi ja ohjata autonostajia valitsemaan vähemmän polttoainetta kuluttavia ja ympäristöystävällisempiä automalleja.  

"Trafi tekee autojen energiamerkinnän tunnetuksi tekemisen kanssa uraauurtavaa työtä koko Euroopan mittakaavassa ja olemme innoissamme, että pääsemme olemaan osana kiinnostavaa hanketta. Suunnittelu on jo käynnissä ja työn tuloksia päästään näkemään jo kesän aikana", Hurnonen sanoo.

Lisätiedot

Ville Hurnonen, toimitusjohtaja Netwheels Oy

ville.hurnonen@netwheels.fi, puh. 050 433 5944

Toni Pallaspuro, osastopäällikkö, Trafi

toni.pallaspuro@trafi.fi, puh. 029 534 595

 www.netwheels.fi http://autovertaamo.trafi.fi/  

Netwheels Oy on suomalainen it-palvelutoimisto, joka auttaa autoalan yrityksiä menestymään. Tavoitteenamme on olla Suomen paras autoalan it-palveluita tarjoava yritys. Netwheelsissä työskentelee 30 ammattilaista. Yritys on perustettu vuonna 2000 ja sen omistavat Sanoma Media Finland Oy, Autoalan keskusliitto ja seitsemän autoalan yritystä. Netwheelsin liikevaihto vuonna 2016 oli 4,3 milj. euroa ja vuonna 2015 5,3 milj. euroa.