Suomen suurin asuntojen ja työpaikkojen verkkopalvelu Oikotie.fi avaa datansa ei-kaupalliseen tutkimuskäyttöön. 

”Digitaalisesta luokitellusta liiketoiminnasta syntyy kiinnostavaa ja arvokasta dataa. Tavoitamme Oikotie Asuntojen ja Oikotie Työpaikkojen verkkopalveluillamme suurimman osan suomalaisista, joten näin laajaa ja kattavaa tietoa asunto- ja rekrytointimarkkinoista ei ole tarjolla kenelläkään muulla. Haluamme edistää asumisen ja rekrytoinnin toimialojen kehitystä avaamalla datamme ei-kaupalliseen tutkimuskäyttöön”, Sanoma Digital Finlandin liiketoimintajohtaja Marja-Leena Tuomola kertoo. 

Avoimen datan perusteella on mahdollista tuottaa kokonaan uusia näkemyksiä asuntokaupan tai työmarkkinoiden kehittymisestä. Palveluihin on kertynyt dataa muun muassa asuntojen pyyntihintojen kehityksestä eri alueilla sekä rekrytoinnin volyymin muutoksista eri toimialoilla.

”Oikotien päätös avata datansa ei-kaupalliselle puolelle on esimerkki ennakkoluulottomasti otetusta askeleesta. On hienoa nähdä, että merkittävää datamassaa hallinnoiva Oikotie haluaa edistää koko suomalaisen asumisen järjestelmän kehittymistä avaamalla datansa ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Oikotiellä on tarjolla kiinnostavaa dataa, jonka jalostaminen tutkimustuloksiksi tulee hyödyttämään varsin monia tietoa kaipaavia tahoja. Näistä yksi suuri hyötyjä on asumisen toimiala”, arvioi päätöstä toimitusjohtaja Jukka Malila Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta.  

”Kannustamme ei-kaupallisia toimijoita olemaan meihin aktiivisesti yhteydessä. Odotamme mielenkiinnolla, millaisia havaintoja ja hyötyjä Oikotien data voi auttaa tuottamaan”, Tuomola jatkaa. 

Mikäli olet kiinnostunut Oikotien datan käytöstä ei-kaupalliseen tutkimuskäyttöön, ota yhteyttä Oikotie Asuntojen osalta Mikko Ristimäkeen (puh.040 825 4823) ja Oikotie Työpaikkojen osalta Mika Ruokoseen (puh. 041 447 5652) tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@sanoma.fi. .

Sanoma on Suomen suurimpien verkkopalveluiden tuottajana yksi maan johtavista datan hyödyntäjistä. Dataa hyödynnetään esimerkiksi entistä osuvamman sisällön ja mainonnan tuottamiseksi kuluttajille. 

Oikotie.fi on Suomen johtava asuntojen ja työpaikkojen digitaalinen markkinapaikka. Oikotie.fi on osa Sanoma Digital Finlandia, joka kokoaa yhteen Suomen suosituimpia markkinapaikkoja ja digitaalisia palveluita.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.