Nelonen Median huima nousuputki jatkuu. Alkuvuodesta Nelonen Media nousi ensimmäistä kertaa kaupallisten kanavien markkinajohtajaksi ja on huhtikuun lukujen valossa 10–44-vuotiaiden joukossa Suomen suurin tv-yhtiö. Kaupallisten tv-yhtiöiden kisassa 10–54-vuotiaiden joukossa Nelonen Media on niin ikään ykkönen.

Nelonen kruunasi menestyksekkään kevään nappaamalla ensimmäistä kertaa Suomen suurimman kanavan tittelin 10–44-vuotiaiden joukossa.

”Nelosen huhtikuu oli menestys, ja sen kruunasi Suomen markkinajohtajuus. Hallussamme on kotimainen prime time, ja viikonloppu on täynnä suosittuja viihdeilmiöitä. Ohjelmiston vetonaula on nyt Teemu Selänteen luotsaama Supertähdet, joka on kerännyt erinomaisia katsojamääriä”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Katsojaluvut ovat heijastuneet suoraan mainosajan myyntiin. Tammi–huhtikuussa Nelonen Median kaupallinen katseluosuus 10–44-vuotiaiden joukossa oli 38,5 prosenttia, ja kasvua viime vuodesta on yli kuusi prosenttia. Nelonen Mediassa panostetaan erityisesti kotimaiseen, persoonavetoiseen ohjelmistoon, ja ennätykselliset luvut osoittavat, että se on ollut oikea ratkaisu.

Radion puolella Nelonen Media on ollut Suomen ykkönen jo pitkään, radiokanavat tavoittavat eniten 25–44-vuotiaita suomalaisia.

”Olemme saavuttaneet markkinajohtajuuden haastaja-asenteella emmekä olisi me, jos nyt ryhtyisimme jarruttelemaan ja varmistelemaan. Haluamme antaa suomalaisille parasta mahdollista katsottavaa ja kuunneltavaa. Nelosen syksy on täynnä kotimaisia tähtiä, ja ohjelmisto on todella vahva”, Laakso sanoo.

Viidennen tuotantokauden Vain elämää -tähdet julkistetaan pian, ja Jaajon luotsaama Haluatko miljonääriksi jatkuu menestyksekkään kevään jälkeen syksyllä. Syksyn viikonloput kruunaa Heikki Paasosen vetämä Talent Suomi, joka on maailmalla juuri nyt kuumin formaatti. Lisäksi Kadonneen jäljillä siirtyy Neloselle Anni Hautalan juontamana. Myös Livin ja Jimin syysohjelmistossa on paljon kotimaisia vetonauloja.