Lehdistötiedote 23.4.2014

Sanoma Media Finlandin mainostaja-asiakkaat alkavat saada entistä kokonaisvaltaisempaa ja kohdennetumpaa palvelua, kun yhtiön uusi Mediamyynti ja ratkaisut -toiminto starttaa kesäkuun alussa. Uusi myyntiorganisaatio tarjoaa asiakkaille ratkaisuja lähes koko Sanoman tuotevalikoimasta – Nelonen Media vastaa jatkossakin omasta mediamyynnistään.

Sanoma Media Finlandin uusi Mediamyynti ja ratkaisut -toiminto käynnistyy 1. kesäkuuta, jolloin yhtiön kaikki nykyiset mediamyyntiyksiköt lukuun ottamatta Nelonen Median myyntiä yhdistyvät. Uusi organisaatio tarjoaa Sanoman mainostaja-asiakkaille ratkaisuja, jotka perustuvat Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Kids Median, Magazine Median ja Sanoma Digitalin tuote- ja palveluvalikoimaan. 

Uudessa Mediamyynti ja ratkaisut -toiminnossa työskentelee lähes 300 sanomalaista. Kokonaisuutta johtaa kaupallinen johtaja Antti Järvinen, joka siirtyi Sanoma Media Finlandiin Omnicom Media Groupin Suomen toimitusjohtajan tehtävästä helmikuun alussa. 

”Haluamme entisestään vahvistaa asemaamme mediamarkkinoista ja kasvattaa myyntiämme. Jatkossa toimimme entistä asiakaslähtöisemmin, panostamme vahvasti online- ja mobiilikehitykseen, teroitamme omaa läpivientikykyämme ja käännämme katseet entistä enemmän asiakkaidemme haasteisiin sekä mediamurroksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Meillä on myytävänä ja kaupallistettavana Suomen monikanavaisin ja tavoittavin mediapaletti, joka tarjoaa tehokkaita ratkaisuja kaikkiin asiakastarpeisiin”, Antti Järvinen sanoo.

Mediamyynti ja ratkaisut -toiminto jakautuu viiteen asiakassegmenttiin, jotka erikoistuvat palvelemaan erilaisten asiakasryhmien ja toimialojen tarpeita. Asiakassegmenttien lisäksi toimintoon kuuluu uusi kaupallisen kehityksen organisaatio, joka keskittyy muun muassa mainosratkaisujen tuottamiseen, digitaalisen mainonnan kehittämiseen sekä media- ja mainostoimistosuhteisiin. 

Sanoma Media Finlandin merkittävimpiin asiakkuuksiin keskittyvän Yhteistyöasiakkuudet-segmentin vt. myyntijohtajana toimii Konsta Raussi

Auto-, matkailu-, ruoka- ja vähittäiskaupan toimialojen asiakkuuksiin sekä kansainvälisiin asiakkaisiin keskittyvän segmentin myyntijohtajaksi on nimitetty Tuuli Taskinen

Keskisuuriin mainostajiin lukeutuviin kasvuasiakkuuksiin palvelunsa suuntaavan segmentin myyntijohtajaksi on nimitetty Mikko Ketola, joka siirtyy tehtävään Sanoma Digitalista. Hän vastaa siirtymäajan myös verkkotavaratalo MSO.fi:stä.

Erityisesti taktisia ja nopeita ratkaisuja tarvitseviin pk-yritysasiakkaisiin keskittyvän segmentin myyntijohtajaksi on nimitetty Titta Halme.

Markkinapaikka-painotteiseen mediamyyntiin ja erityisesti asumisen ja rekrytoinnin toimialojen murrokseen keskittyvän segmentin myyntijohtajaksi on nimitetty Anne Rissanen, joka on aiemmin vastannut Sanoma Digitalin BtoB-myyntisegmentistä.

Mediamyynti ja ratkaisut -toiminnon kaupallisesta kehityksestä vastaa johtaja Jarkko Kyttänen. BtoB-markkinoinnista vastaa Annika Ruola.

”Vastaamme muuttuviin asiakastarpeisiin erityisesti myyntisegmenttien ja kaupallisen kehityksen organisaation tiiviillä yhteistyöllä. Voimme rakentaa entistä ketterämmin ja innovatiivisemmin ratkaisuja, joiden tehon takaa Sanoman ainutlaatuinen mediavalikoima. Uusi organisaatiomme ja rekrytoinnit auttavat meitä panostamaan online- ja mobiilikehitykseen sekä pilotoinnin kulttuuriin. Samalla tuomme digitaalisen osaamisemme suoraan asiakasrajapintaan”, Antti Järvinen sanoo.

Lisätietoja:
Antti Järvinen, kaupallinen johtaja, Sanoma Media Finland, puh. 040 774 0026.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.
Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.