Suomen suurimman kaupunkilehden lukeminen on voimakkaassa kasvussa. TNS Atlaksen tuoreet luvut osoittavat, että alle 30-vuotiaiden parissa Metron lukeminen kasvoi edellisestä mittauksesta* huikeat 19 prosenttia. Kaikkiaan Metron lukijamäärä nousi lähes 8 prosenttia.

Metron lukijakunta on nuorekas: lehden lukijoista 65 prosenttia on alle 50-vuotiaita, 30 prosenttia alle 30-vuotiaita ja 20 prosenttia alle 25-vuotiaita. Lukijoista 70 prosenttia on pääkaupunkiseudulta. Helsinkiläisten parissa Metron lukeminen kasvoi 13 prosenttia.  

Metron jakelun keskittyminen julkiseen liikenteeseen tarjoaa lehdelle valtavan lukijapotentiaalin. Metron jakelualueen asukkaista yli puolet käyttää julkisia liikennevälineitä. Potentiaali kasvaa tulevaisuudessa entisestään, kun julkisen liikenteen tärkeät kehityshankkeet, länsimetro ja Marja-rata valmistuvat.    

”Metron tuoreet lukijamäärät ovat jälleen hyvä osoitus siitä, että painetulle lehdelle on edelleen kysyntää myös nuorten lukijoiden parissa. Julkisessa liikenteessä vietetty aika on Metrolle oiva lukuhetki: lehti on tarjolla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Urbaanin, nuorekkaan ja kansainvälisen lehden avulla myös mainostajat tavoittavat kohderyhmänsä tehokkaasti”, Metrosta vastaava Helsingin Sanomien kaupallinen johtaja Sanna Myller toteaa.

Metron jakelumäärää lisättiin vuoden 2013 alusta 15 prosenttia. Myös lehden verkkopalvelu on osaltaan lisännyt lehden tunnettuutta. Helmikuussa uudistuneessa Metro.fi:ssä vieraillaan viikoittain noin 300 000 kertaa. Lukijoiden lähettämät kuvat ovat edelleen Metron ja Metro.fi:n ydintä. Niiden kautta toimitus saa uutisvinkkejä ja kiinnostavaa sisältöä nopeasti ja tehokkaasti. Lukijat lähettivät Metroon viime vuonna lähes 30 000 kuvaa sekä tuhansia kolumneja ja juttuja.

* TNS Atlas 2013, 15−69 -vuotiaat. Verrattu TNS Atlas 2013 kokovuosiaineistoa tammi-kesä 2013 aineistoon.

     

Lisätietoja:

Tuotepäällikkö Katja Jääskeläinen, Helsingin Sanomat / Metro, p. 040 128 9176

Metro on maailman suurin kansainvälinen uutislehti. Metro ilmestyy yli sadassa suurkaupungissa 23 maassa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa. Ainutlaatuisen kansainvälisen ulottuvuutensa ansiosta Metro tavoittaa päivittäin yli 18 miljoonaa nuorta, aktiivista ja hyvinkoulutettua kaupunkilaislukijaa. Suomessa Metrolla on 265 000 lukijaa päivittäin ja lähes puoli miljoonaa eri lukijaa viikossa. Suomessa Metroa julkaisee Helsingin Sanomat.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.