Kodin kalusteiden vertaiskaupassa käy nyt kova kuhina. Huuto.netissä haettiin pelkästään pöytiä peräti 35 000 kertaa elokuun aikana. Varsinkin opiskelijat etsivät uusia kalusteita ja myyvät samalla vanhoja pois roimalla alennuksella. Rajut tarjousprosentit eivät koske pelkästään design-tuotteita. Huuto.net kokosi esimerkkejä superhalvoista kalusteista.

Elo-syyskuun vaihde on perinteisesti yksi vuoden vilkkaimmista muuttoviikonlopuista, ja tämä näkyy myös vertaiskaupassa eli kuluttajien välisessä kaupankäynnissä. Yksi suosituimmista brändeistä on Ikea, jota sekä myydään että etsitään paljon. Ruotsalaisfirman tuttuja mööpeleitä voi parhaimmillaan löytää tällä hetkellä jopa 98 prosentin alennuksella. Huuto.netissä on myynnissä muun muassa kahdeksan kappaleen setti Terje-taittotuoleja, jotka voi huutaa itselleen kahdella eurolla ilman hintavarausta. Myymälässä kahdeksan tuolin yhteishinta olisi noin 120 euroa. Alennusprosentti on siis huima 98.

Muissakin Ikea-tuotteissa alennukset ovat hyvät: esimerkiksi Tromsö-parvisängyn voi ostaa 60 eurolla, kun se myymälässä maksaa 199 euroa.  Alennusta kertyy tällöin 70 prosenttia. Huono ei ole myöskään ”lähes uudenveroisena” myytävän Hemnes-kenkäkaapin alennus: uutena 99 euroa maksavan kaapin saa noin 40 prosentin tarjouksella, 60 eurolla.

”Kalusteissa perinteiset, jopa kalliiksi mielletyt brändit pitävät yleensä hyvin arvonsa vertaiskaupassa. Joidenkin hinta jopa nousee. Sen sijaan tuotteet, jotka ovat uutenakin hyvin edullisia, myydään yleensä todella halvalla myös eteenpäin, vaikka kysyntää riittää”, sanoo Huuto.netin tuotepäällikkö Toni Ruuska.

Toisaalta monet etsivät myös sellaisia huonekaluja, joiden alkuperäinen mallisto on kyseisen firman omasta valikoimoista jo lakkautettu. Tällöin vertaiskauppa on usein ainut vaihtoehto.

”Ikeakin on vuosien saatossa lopettanut useita malleja ja värejä. Kalustuksen täydentäjälle ainut tapa löytää lakkautettuihin sarjoihin sopivia tuotteita on suunnata katse kohti vertaiskauppaa. Tällöin myös hinnan voi asettaa hieman korkeammalle”, Ruuska neuvoo.

Ostajia pitäisi riittää. Pelkästään elokuussa Huuto.netissä tehtiin 35 000 hakua sanalla ”pöytä” ja 30 000 hakua sanalla ”sohva”. Lipastojakin haettiin 22 500 kertaa.

”Kalusteet käyvät nyt kaupaksi – kunhan hinta on sopiva”, Ruuska sanoo.

Lisätiedot:
Toni Ruuska
Tuotepäällikkö / Huuto.net
+358 9 122 2869
toni.ruuska@sanoma.fi

Huuto.net on Suomen suurin kauppapaikka verkossa, jossa myydään ja ostetaan tuotteita suoraan muilta käyttäjiltä. Huuto.netissä myyjät voivat itse määritellä, myyvätkö he tuotteensa kiinteällä hinnalla vai haluavatko järjestää huutokaupan. Ostajalle Huuto.net tarjoaa maan laajimman tuotevalikoiman ja turvallisen tavan tehdä kauppaa. Suomen ensimmäinen verkon vertaiskauppa Huuto.net on perustettu vuonna 1999, ja kaupankäynti Huuto.netissä on ollut alusta alkaen nopeaa, helppoa ja ilmaista. Aktiivisia käyttäjiä on yli puoli miljoonaa. Huuto.net on osa Sanoma-konsernia. www.huuto.net