Helsingin Sanomat aloittaa 17.7. yt-neuvottelut, joissa käsitellään Radio Helsingin toiminnan mahdollista lopettamista. Kanavan toiminta on viime vuodet ollut tappiollista.

Helsingin Sanomat suunnittelee Radio Helsingin nykymuotoisen toiminnan lopettamista ja käynnistää tämän johdosta yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat Radio Helsingin koko henkilöstöä ja ne pyritään saamaan päätökseen elokuun alkupuolella.

”Radio Helsinki on ollut pidetty ja arvostettu kanava, jonka vahvuus ovat olleet puhe- ja erikoisohjelmat. Valitettavasti toiminnan saaminen kannattavaksi nykyisellä konseptilla on osoittautunut mahdottomaksi”, sanoo Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Helsingin Sanomien alustavana aikomuksena on jatkaa Radio Helsingin toimintaa 31.10.2013 saakka. Lopullinen päätös kanavan lopettamisesta ja mahdollisten toimenpiteiden ajankohdasta tehdään yt-neuvotteluiden päätyttyä.

Radio Helsingin taajuuksilla suunnitellaan jatkettavan toimiluvan mukaista toimintaa, joka täydentää Nelonen Median nykyistä Metro FM:stä ja Groovesta muodostuvaa paikallisradiotarjontaa.

Lisätietoja:

Helsingin Sanomien vt. vastaava päätoimittaja Riikka Venäläinen, riikka.venalainen@hs.fi, p. 040 750 68 52

Sanoma News on Suomen johtava monikanavainen mediatalo, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanavien kautta 1,9 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi muun muassa Nyt-liite, Kuukausiliite, Nelosen uutiset ja HS.fi. Uudistunut Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.