Printcenter on erikoistunut myymälämarkkinointiin, joka toimialana kuuluu tällä hetkellä markkinointiviestinnän nopeimmin kasvaviin alueisiin. Vuonna 2007 SanomaWSOY-konserniin liitetyn uuden jäsenen palvelut täydentävät erinomaisesti konsernin markkinointiviestinnän osaamista.

Printcenterin liiketoiminnot jakautuvat materiaalituotantoon, logistiikkaan ja menekinedistämiseen. Tuotekehittely ja innovointi ovat osa toimintaa ja yritys tuottaa vuodessa noin 20 000 uniikkia tuotetta. Yritys on erikoistunut myymälämarkkinoinnin haastaviin materiaaleihin ja tekniikoihin, ja tuotevalikoima on Pohjoismaiden laajin sisältäen useita erikoistuotteita, joita ei kukaan muu Suomessa valmista.

Printcenter tuottaa pääasiassa painotuotteita, muovituotteita ja hyllyrakenteita, jotka kaikki voidaan valmistaa samassa talossa. Myymälämainonnan lisäksi osa tuotannosta ohjautuu eri teollisuudenalojen tuotannon tueksi.

"Myymälämarkkinoinnilla on nyt nostetta. Kuluttajatutkimusten mukaan vain kolmannes ihmisistä on päättänyt tarkalleen etukäteen, mitä ostaa kaupasta – ja tästäkin kolmanneksesta vain vajaa puolet tietää hankittavan tuotteen merkin etukäteen. Ostopäätöksiin voi kaupassa vaikuttaa hyvillä kampanjoilla ja tuote-esittelyillä", sanoo Printcenterin myyntijohtaja Mika Tyrväinen.

"Periaatteessa toimiva myymälämarkkinointi on yksinkertaista, havainnollista ja informatiivista. Esimerkiksi ruokakaupassa ostopäätös syntyy muutamassa sekunnissa ja viestin tulee olla mahdollisimman selkeä, jotta se toimisi. Liike tai vaikkapa valo kiinnittää asiakkaiden huomion tehokkaasti. Viime aikoina suosittuja ovat olleet erilaiset kylkiäiskampanjat: osta kolme ja saat ilmaiseksi paistilastan", Mika Tyrväinen kertoo.

"SanomaWSOY-konsernin yksiköistä olemme toteuttaneet ratkaisuja enimmäkseen Rautakirjan yksiköille. Uusia yhteistyöhankkeita on myös suunnitteilla", Mika Tyrväinen sanoo.

Tehoa tuotekehityksestä

Printcenterin palvelukonseptiin liittyy jatkuva tuotekehitys ja innovointi. Toimitusjohtaja Hannu Tolvanen kertoo yrityksessä panostettavan asiakkaiden toiveiden toteuttamiseen mahdollisimman monipuolisesti.

"Olemme esimerkiksi kokeilleen äänen, kuvan ja liikkeen yhdistämistä mainosmateriaaliin. Lisäksi tutkimme jatkuvasti mahdollisuuksia parantaa painotuotteidemme värien ominaisuuksia", Tolvanen listaa. Tuotteiden laadun parantamiseksi Printcenter hankki myös uuden painokoneen, joka helpottaa mm. painamista erilaisille materiaaleille sekä pienentää painamisen ympäristövaikutuksia.

Vuonna 1989 perustettu Printcenter liitettiin Rautakirjan lehtijakeluliiketoimintaan tytäryhtiönä 15.2.2007. Yritys sijaitsee Vaajakoskella Jyväskylän maalaiskunnassa, ja se työllistää noin 200 vakituista ja 300 keikkatyöläistä.