SanomaWSOY Oyj Pörssitiedote 9.4.2008 klo 9.00
 

SanomaWSOY:n konsernitoimintoihin on nimitetty kolme uutta johtajaa. SanomaWSOY-konsernin taloudesta ja hallinnosta vastaavaksi johtajaksi (CFO) sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Kim Ignatius. Sven Heistermann on nimitetty konsernin strategisesta kehityksestä vastaavaksi johtajaksi ja Ben Tiesnitsch henkilöstöhallinnosta vastaavaksi johtajaksi. Nimitykset ovat jatkoa huhtikuussa 2007 tiedotetulle johtamismallin uudistukselle. Kaikki kolme raportoivat suoraan konsernin toimitusjohtaja Hannu Syrjäselle.

"Olen erittäin tyytyväinen näiden kolmen kokeneen ja hyvin ammattitaitoisen johtajan liittymisestä joukkoomme. Heillä kaikilla on vahvaa kansainvälisen liiketoiminnan tuntemusta. Olen varma, että saamme heidän ammattitaidostaan suurta lisäarvoa konsernin kansainvälistyessä edelleen", SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen kommentoi. "On tärkeää, että kansainvälistymisemme näkyy entistä vahvemmin myös konsernin johdossa", Syrjänen jatkaa.


Kim Ignatius SanomaWSOY:n taloudesta ja hallinnosta vastaavaksi johtajaksi
Ekonomi Kim Ignatius, 51, on nimitetty SanomaWSOY-konsernin taloudesta ja hallinnosta vastaavaksi johtajaksi (CFO) sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi. Uudessa tehtävässään Ignatius vastaa konsernin talouden ja hallinnon ohella myös sijoittajaviestinnästä sekä ICT:stä.

Kim Ignatius siirtyy SanomaWSOY:hyn TeliaSonerasta, missä hän on työskennellyt vuodesta 2000 alkaen viimeksi varatoimitusjohtajana ja talous- ja rahoitusjohtajana. Aikaisemmin Ignatius on toiminut mm. Tamro-konsernin talous- ja rahoitusjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä. Kim Ignatius aloittaa SanomaWSOY:ssä erikseen sovittavana ajankohtana.

"Kahdeksan kulunutta vuotta TeliaSonerassa ovat olleet mielenkiintoisia ja antoisia. Nyt on aika löytää uusia haasteita. Näen tulevan tehtäväni mielenkiintoisena mahdollisuutena hyödyntää kokemuksiani televiestintämarkkinoista, mutta myös tilaisuutena kehittyä johtajana uusien haasteiden parissa laajemmilla yhtenevillä viestintämarkkinoilla. SanomaWSOY on hieno yhtiö, jolla on pitkä ja arvokas historia. Viime vuosien kansainvälistyminen on ollut merkittävää ja on hienoa päästä mukaan tähän kehitykseen", Kim Ignatius sanoo.

Nykyinen taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Matti Salmi jää toivomuksensa mukaisesti eläkkeelle kesän aikana.


Sven Heistermann strategisen kehityksen johtoon
Saksalainen tuotantotalouden diplomi-insinööri Sven Heistermann, 35, on nimitetty SanomaWSOY:n strategisesta kehityksestä vastaavaksi johtajaksi (CSO). Heistermann on työskennellyt liikkeenjohdon konsultointiin erikoistuneessa Booz Allen Hamiltonissa johtaen lukuisia strategiseen kehitykseen liittyviä projekteja sähköisen median sekä viestintä- ja elektroniikka-alan asiakkaille vuodesta 1998 alkaen. Heistermann aloittaa tehtävässään 4.8.2008.

"Olen innostunut uudesta tehtävästäni SanomaWSOY:ssä. Odotan paljon yhteistyöltä sekä konsernin johdon että liiketoimintaryhmien kanssa. Työ SanomaWSOY:ssä on ainutlaatuinen mahdollisuus olla mukana kehittämässä vahvaa mediakonsernia. Mm. median digitalisoituminen sekä konsernin kansainvälistyminen tarjoavat jatkossa mielenkiintoisia haasteita", Sven Heistermann sanoo.


Ben Tiesnitschistä konsernin henkilöstöhallinnon johtaja
Samassa yhteydessä SanomaWSOY:n henkilöstöhallinnosta vastaavaksi johtajaksi (CHRO) on nimitetty hollantilainen Ben Tiesnitsch, 55. Tiesnitsch on työskennellyt henkilöstön kehittämisestä vastaavana johtajana SanomaWSOY-konsernissa vuodesta 2004 ja Sanoma Magazinesin henkilöstöjohtajana Hollannissa vuodesta 2002 alkaen. Aikaisemmin Tiesnitsch on toiminut useissa henkilöstöhallinnon tehtävissä hollantilaisessa mediayhtiö VNU:ssa sekä suorittanut tutkinnon henkilöstöhallinnosta. Tiesnitsch aloittaa tehtävässään erikseen sovittavana ajankohtana.

"Otan minulle tarjotun työn vastaan ilolla. SanomaWSOY:n työntekijöiden ammattitaidon ja motivaation taso on huikea. Tästä tulee pitää huolta myös kansainvälisen kasvumme jatkuessa. Tulemme panostamaan merkittävästi sisäiseen liikkuvuuteen sekä johtamiskoulutusten ohella muiden monipuolisten koulutusohjelmien kehittämiseen eri työntekijäryhmille", Tiesnitsch kertoo.

SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja
talous ja hallinto


Lisätietoja:
SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen, puh. 0105 19 5020
Kim Ignatius, puh. +46 70 24 74 756
Sven Heistermann, puh. +49 170 22 38 580
Ben Tiesnitsch, puh. +31 651 497 573


www.sanomawsoy.fi
www.sanomawsoy.fi/Sijoittajat

SanomaWSOY tarjoaa tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Laadukas sisältö, luovat asiakaslähtöiset tuote- ja palveluratkaisut sekä tehokas jakelu mahdollistavat asiakkaidemme tyytyväisyyden yli 20:ssä Euroopan maassa. Vuonna 2007 SanomaWSOY:n liikevaihto oli 2,9 miljardia euroa ja liikevoitto 344 milj. euroa. SanomaWSOY-konsernissa työskentelee lähes 20 000 ihmistä.