Auto-, asunto- ja työpaikkailmoituksiin keskittynyt verkkopalvelu, Oikotie, julkisti äskettäin uuden palvelunsa, Oikotie RH:n. – Laajennamme liiketoimintaamme pidemmälle asiakkaan arvoketjussa. Menemme asiakkaan työpöydälle saakka, kuvailee uutta palvelua Oikotien johtaja Jukka Haapalainen.

Oikotie RH on sähköinen rekrytoinnin hallintaväline. Se vapauttaa ihmistyövoimaa tekemällä rekrytointiprosessin rutiinit.

– Yritysten rekrytointitarpeet kasvavat tulevaisuudessa. Edessä on suurten ikäluokkien, noin miljoonan ihmisen eläköityminen ja siis suunnilleen saman verran rekrytointeja, Jukka Haapalainen perustelee liiketoiminnan laajentamista.

– Pätkätöiden myötä työvoima liikkuu nopeammin, joten rekrytoinnin toimintatavatkin ovat muutoksessa. Työelämä vaatii kaiken kaikkiaan kykyä reagoida nopeammin, ja myös rekrytointeja on tarpeen tehostaa, Haapalainen muistuttaa.

– Rekrytoinnin toimintatavat ovat muutoksessa, sanoo Oikotien johtaja Jukka Haapalainen.

Rutiinit sähköisiksi, kustannukset alas

– Markkinatutkimuksemme osoitti, että harvat yritykset käyttävät sähköistä rekrytointijärjestelmää, vaikka palkka- ja henkilöstöhallinto olisikin jo sähköistetty, kertoo Oikotien työpaikkailmoitusten liiketoimintavastaava Kati Tötterman.

– Sähköisiä lomakkeita tarjotaan kotisivuilla ja hakemuksia lähetellään kyllä sähköpostilla, mutta niitä ei käsitellä sähköisesti, vaan printtaillaan ja mapitetaan, Tötterman kuvailee tilannetta.

– Perinteisellä menetelmällä yhden työpaikkahakemuksen rutiinikäsittelemiseen menee 40 minuuttia. Sähköisen järjestelmän avulla näihin rutiineihin menee kaksi minuttia. Rahassa säästöt voivat olla jopa 20 euroa per hakemus, Jukka Haapalainen laskee.

– Sähköisen järjestelmän avulla samoilla resursseilla on mahdollista saada enemmän aikaan. Manuaalityön väheneminen jättää enemmän aikaa arviointiin ja suunnitteluun. Prosessi nopeutuu ja luo modernia työnanatajamielikuvaa, luettelee Haapalainen järjestelmän etuja.

Rekrytoinnin logiikka muuttunut

Tänä päivänä yritykset hakevat henkilöstöä usein ensin omien verkkosivujensa kautta ja turvautuvat vasta sitten ulkoiseen ilmoitteluun.

– Etenkin työnantajakuvaltaan hyvät, suuret työnantajat saavatkin rekrytoitua henkilöstöä omilta verkkosivuiltaan. Kun suhdanne muuttuu ja rekrytointitarpeet kasvavat, verkkoportaalien ja lehti-ilmoittelun käyttö lisääntyy jälleen, Jukka Haapalainen uskoo. Hän ei kuitenkaan usko, että menneiden vuosien noususuhdanteiden kaltaista lehti-ilmoittelun volyymiä enää tavoitetaan – internetkanavat ovat niin voimallisesti muuttaneet rekrytoinnin logiikkaa.

Oikotie on suurin ja tunnetuin

Nykymuodossaan Oikotiellä on nyt yksi toimintavuosi takanaan. Sen asiakkaita ovat kaikki suuret kiinteistönvälittäjät, 130 autonvälittäjää sekä kaikki merkittävät työnantajat. Asiakastyytyväisyystutkimusten tulokset ovat olleet kiitettäviä, ja tekniikka on pelannut. Kävijämäärät ovat nousseet 100 prosenttia vuodessa: Oikotiellä vierailee nyt 275 000–280 000 eri kävijää kuukaudessa.

– Keskeisenä tavoitteenamme on kannattavuuden saavuttaminen. Haluamme myös olla markkinajohtaja omalla alueellamme, sen kaikilla osa-alueilla, toteaa Jukka Haapalainen.

Tällä hetkellä Oikotie on Suomen tunnetuin ja suurin luokitellun ilmoittelun sekä johtava työpaikkailmoittelun verkkopalvelu. Asunto- ja autoilmoituksissa Oikotie on tällä hetkellä markkinoiden kakkonen.

Oikotien liiketoiminnan lähtökohdat ovat seitsemässä johtavassa sanomalehdessä Helsingin Sanomista Kymen Sanomiin. Oikotie näkyy joka päivä yhteistyölehtiensä sivuilla ja tavoittaa kaksi miljoonaa suomalaista joka päivä.

Teksti: Eevu Heikura