Nelonen menestyi erinomaisesti torstaina 6. maaliskuuta järjestetyssä tilaisuudessa, jossa palkittiin viime vuoden parhaat TV-uutiskuvaajat. Nelonen sekä voitti kilpailun että ylsi toiselle palkintosijalle.

Vuoden 2002 parhaan TV-uutiskuvauksen palkinnon sai Nelosen uutisten Miika Salminen Lipposen vappu –uutisjutusta. Toiseksi parhaana palkittiin free-kuvaaja Esa Siltaloppi Firevision-uutiskuvauksella.

Ensimmäisen palkinnon perustelut tuomaristolta olivat seuraavat: ”Kuvaaja oli luonut luottamuksellisen suhteen kohteeseensa, joka näkyy uutisen tunnelmassa. Tavanomaisen tapahtuman nostaminen uutiseksi riippui myös kuvauksesta – kuvaaja oli silmät auki ja havainnoi kamerallaan ympäristöstään ilon ja huumorin. Yhden-oton-kori osoitti myös kohteen varmuutta.”

Toinen palkinto heltisi seuraavin perusteluin: ”Kuvaus teknisesti erinomaista ja varmaa – kuvaaja teki koko jutun. Runsas, ammattitaitoinen, aiheeseen sopiva kuvaus oli jopa merkityksellisempi kuin itse teksti.”

Vuoden TV-uutiskuvaus palkittiin nyt neljättä kertaa. Kilpailun tarkoituksena on nostaa elävän uutiskuvan arvostusta ja laatua sekä osoittaa, kuinka tärkeä rooli kuvalla on nykypäivän tiedonvälityksessä.

Nelonen on osa SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmää, SWelcomia.