Nelonen Media ja joukko tunnettuja urheilunimiä kutsuvat suomalaiset tukemaan seuroja ja lunastamaan näin paikkansa Suomen maajoukkueessa.

Urheiluseurojen merkitys on suuri paitsi liikunta- ja harrastusmahdollisuuksien järjestäjinä myös tulevaisuuden huippu-urheilijoiden kasvattajina. Lisäksi seurat ovat työpaikka lähes 30 000 palkansaajalle*. Koronan myötä moni seura on kuitenkin ajautunut taloudelliseen ahdinkoon, eikä julkinen tuki todennäköisesti riitä pelastamaan kaikkia.

Nelonen Media haluaa ohjata urheilun katsojia ja harrastajia antamaan rahallista tukea seuroille. Siksi se on perustanut Suomen maajoukkueen, johon kuka tahansa voi liittyä – ainoa ehto jäsenyydelle on urheiluseuran tukeminen.

Tuen voi osoittaa esimerkiksi maksamalla seuran jäsenmaksun, ostamalla kannatustuotteen tai hankkimalla pääsylipun tulevaan peliin.

Paikka auki jokaiselle

Suomen maajoukkueeseen ovat tervetulleita kaikki yksityishenkilöt ja urheiluyhteisöt lajiin katsomatta. Mukana ovatkin jo muun muassa amerikkalaisen jalkapallon, pesäpallon, cheerleadingin ja jääkiekon lajiliitot. Urheilun tunnetuista nimistä joukkueeseen ovat liittyneet esimerkiksi uransa päättänyt jääkiekkotähti Jere Lehtinen, taitoluistelulupaus Linnea Ceder sekä Helsinki Seagulls -koripallojoukkueen kapteeni Tuukka Kotti.

Kotti painottaa tuen merkitystä poikkeuksellisena aikana:
"Yleisön tuki on kannustanut meitä huikeaan kauteen, ja haluamme osoittaa kiitollisuutemme antamalla kaiken ja vähän päälle kentällä. Haastavina aikoina yhteisöllisyys korostuu ja voimme kasvaa auttamalla toinen toistamme. Tukemalla omaa suosikkiseuraa voi mahdollistaa pelien ja seuratoiminnan jatkumisen.”

”Suomalaisen urheilun on säilyttävä elinvoimaisena, ja siksi kutsumme nyt kaikki suomalaiset tukemaan rakastamiaan lajeja ja seuroja tiukassa tilanteessa. Pyrimme myös kanavissamme vaalimaan urheilun kirjoa näyttämällä naisten ja miesten huippuliigojen lisäksi juniorisarjoja ja vähemmän seurattuja lajeja”, kertoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Laakso toivoo myös, että urheiluseurat ottavat maajoukkueen omakseen ja hyödyntävät ilmiötä varojen keruussa ja faniensa aktivoimiseen sosiaalisessa mediassa. Jokainen minkä tahansa seuran jäsen voi lisäksi automaattisesti liittyä maajoukkueeseen ja on oikeutettu omaan maajoukkueen pelaajakorttiinsa.

Lisätiedot: suomenmaajoukkue.fi

* Opetus- ja kulttuuriministeriö: Liikunta- ja urheiluseurat muutoksessa 1986–2016, 2018