Oona Hanhimäki tuli ylioppilaskirjoitusten jälkeen töihin Oulun telemyyntiin. Aluksi on tarkoitus olla töissä vain kesä, mutta kun pääsy yliopistoon ei auennut ensi yrittämällä, Oona jatkoi töitä kesän jälkeen.

”Täällä on ollut tosi rentoa.  Tykkään siitä, että päivät ovat lyhyitä ja ehtii tehdä jotain muutakin.”

Parata työssä ovat kivat työkaverit. Oona suosittelee telemyyntiä välivuottaan viettäville.

”Jos ei pääse heti opiskelemaan, telemyynti on tosi hyvä vaihtoehto. Uudet työntekijät otetaan tosi hyvin vastaan, ja kaikki ovat olleet tosi mukavia.”

”Asiat toimivat täällä tosi hyvin: on esimerkiksi kivoja kilpailuja ja palkintoja. Pari kertaa viikossa pienemmät kilpailut, joista voi voittaa tavarapalkintoja. Kuukausikisoista voi tienata jo ihan mukavasti.”

Oona on oppinut paljon puhelinmyynnistä ja ihmisistä ja tullut sosiaalisesti itsevarmemmaksi.

”Puhelinmyynnissä voi olla ihan oma itsensä. Ei tarvitse olla tyrkyttäjä eikä hirveän kova puhumaan. Tarpeeksi rohkea täytyy tosin olla, että uskaltaa soittaa. Siihen kyllä tottuu nopeasti ja samalla oppii myös small talkin taidot. Nykyään saatan jäädä jo pidemmäksi aikaa höpöttämään asiakkaan kanssa.”

Jos on käynyt niinkin, että asiakas ilmoitti puhelun aluksi, ettei tilaa mitään. ”Kun siinä sitten juttelimme hetken, asiakas kysyi, että mikä se lehti olikaan? Taidankin tilata, kun sinun kanssasi oli niin mukava höpötellä.”